To elever om Sør-Amerika

Nå er det like før elevene som skal reise til sørligere strøk går ut dørene her på Fjellheim for siste gang på ei god stund. Foran seg har de 7 uker fylt med kontraster, inntrykk og erfaringer for livet, og møter med kristne søsken som lever i en helt annen kultur og virkelighet.

I all ståheien før det bærer avgårde mot Sør-Amerika, nærmere bestemt Bolivia og Peru, fikk vi stilt et par av elevene noen spørsmål om det som ligger venter dem. Ann-Kristin Brennsæter og Joakim Halvorsen gir oss noen velvalgte ord nå bare kort tid før avreise.

-Jeg valgte denne praksisen fordi jeg synes det høres spennende ut å komme i kontakt med kristen ungdom fra en annen kultur. Noe jeg på en helt egen måte vil få anledning til på denne turen siden jeg har hatt spansk i fem år. Det virker også interessant å få et innblikk i hvordan misjonærene jobber i de to landene, forteller Ann-Kristin.

Joakim har faktisk vokst opp som misjonærbarn i Peru, og for ham var det derfor naturlig å velge denne praksisen slik at han kunne få komme tilbake en tur. – Det hjelper jo også på at det er hakket varmere der nede enn her i Tromsø, legger han til med et lurt smil.

Hvilke forventninger har de til praksisoppholdet? Ann-Kristin trekker særlig frem at hun tror det vil gjøre inntrykk å se hvor forskjellige liv de lever i Sør-Amerika i forhold til oss i Norge. -Jeg tror også det vil være veldig flott å delta på gudstjenester blant de lokale, forteller hun.

-Jeg håper på at dette blir en kjekk tur med mange gode opplevelser. Samtidig kommer vi til å møte på utfordringer i møte med andre kulturer. Dette blir spennende, på godt og vondt. Jeg tror at det kommer til å gjøre inntrykk å se at folk ikke har det like godt som oss på flere områder, sier Joakim.

Ettersom de skal være på reise over hele 7 uker og sammen med ei stor gruppe, spør vi om de tror dette kan by på utfordringer. Her er Ann-Kristin og Joakim godt samstemte.

-Jeg tror det vil bli utfordringer med å reise så lenge som i 7 uker. Men jeg tror det er nødvendig å være der ei stund for å bli litt bedre kjent med kulturen. Samtidig er det ikke hver dag man reiser så langt bort, og da er det kjekt å få oppleve mest mulig når man først er der, sier Ann-Kristin.

-Ja, 7 uker høres lenge ut. Men har hørt fra tidligere elever at disse ukene går fort. Gleder meg til å bli enda bedre kjent med mine medelever. Så er jeg litt redd for at alle de andre skal bli lei av meg, humrer Joakim med et glimt i øyet.

På spørsmålet om hva de håper å sitte igjen med når de vender nesa tilbake til Norge i mars en gang, trekker begge blant annet frem det å få et nytt perspektiv på livet her i Norge.

-Jeg håper oppholdet i Sør-Amerika kan gjøre noe med hvordan jeg ser på livet mitt i Norge, at jeg kan se mer av hvor heldig jeg er som bor i et så godt land, sier Ann-Kristin.

-Jeg håper på å sitte igjen med mange inntrykk. Spesielt det å se forskjellene på levestandarden. Så håper jeg på å kjenne på at vi og dem er brødre og søstre i Kristus, avslutter Joakim.

Da gjenstår det egentlig bare å takke for praten, og ønske dem en riktig god tur!

  • januar 30, 2019