Farvel sol, og på gjensyn!

Da har vi kommet til denne tiden av året igjen. Vi er straks inne i adventstiden og julen nærmer seg med stormskritt. Her i nord har det endelig kommet et snøfall av litt størrelse, slik at det er håp om en hvit desember. Godt er det, ettersom vi har startet på den beryktede mørketiden. Solen har rett og slett sagt at nok er nok for i år, og vil ikke være å se til langt ut i januar. Det betyr bare et par timer med noenlunde dagslys midt på dagen, ellers er det mørke, mørke og atter mørke.

Nå høres det imidlertid ut som om det bare er negative følger av mørketiden, men det er det så definitivt ikke. Det er mange fine elementer ved denne tiden også. En får oppleve hvor mye sollyset faktisk betyr for folks ve og vel, og man lærer seg å sette mer pris på solen når den først er her. Dessuten er det en tid perfekt for hygge og koselige stunder innendørs. Dersom været også spiller på lag og det er kommet mengder av snø, oppleves det ikke så altfor mørkt likevel.

Det er ikke uten grunn at denne tiden blant lokalbefolkningen ofte blir kalt for «fargetiden». Egentlig er det ganske enkelt å forstå, fordi fargespillet på himmelen kan være aldeles nydelig når det er klarvær. På en måte er det soloppgangen og solnedgangen som går i hverandre, men sola dukker altså aldri opp. La oss håpe på mange slike dager!

Under er noen bilder tatt før snøen gjorde sitt inntog.

  • november 28, 2018