Nord-Afrika

Kamilla

Nord-Afrika 2

Jeg og tre andre jenter fra Fjellheim var så heldige at vi fikk dra på utenlandstur til Nord-Afrika. På turen fikk vi møte noen lokale kristne, bo hos noen utsendingerog være litt turister, oppleve landet og kulturen. Det var en veldig spennende og lærerik tur.

 

Det finnes ikke så mange kristne i Nord-Afrika, men det finnes noen, og vi var så heldige at vi fikk lov å møte noen av dem og høre deres historier. Selv om det er lov å være kristen her, betyr det ikke at det er lett å være kristen. For de fleste kristne er det vanskelig i forhold til familien. Noen har etter en tid fått gjenopprettet er slags forhold til familien, mens andre har blitt helt utstøtt. Dette gjorde veldig inntrykk på meg. De kristne i Nord-Afrika, de lever virkelig for Jesus, koste hva det koste vil. De har gitt avkall på familie og venner for å leve livet sitt med Jesus og følge han. Dette ble virkelig en tankevekker. Hvor mye lever jeg egentlig for Jesus. Hvor mye er jeg villig til å gi avkall på for han?  Etter denne turen har jeg blitt mer bevisst på at jeg vil leve livet mitt mer for Jesus og mindre for meg selv.

 

32267469_1568939979870693_5575143948533366784_n

På turen til Nord-Afrika fikk vi også bo hjemme hos to av familiene der. Jeg opplevde at det å være utsending handler ikke først og fremst om å gjøre store ting, det handler mest om livet, og hvordan man lever det. At man i hverdagen, i det man gjør, lever et liv som viser Jesus til menneskene rundt oss. Det ble veldig til inspirasjon for meg.

 

I tillegg var vi turister på turen vår til Nord-Afrika. Vi var på en fire dager guidet tur, hvor vi blant annet fikk ri på kameler og overnatte ute i Saharaørkenen. Vi så også oaser og gamle ruinbyer og lokale markeder.

 

Alt i alt var turen til Nord-Afrika en opplevelsesrik tur med minner som jeg vil verdsette og ta med meg resten av livet.

 

  • mai 15, 2018