Mongolia og Kina

De elevene som vil får på Fjellheim muligheten til å være med på en unik og uforglemmelig tur til Mongolia og Kina. Turen varer i en måned og er spekket med opplevelser som setter spor

 

Møte med misjonsarbeid

Mongolia er et spennende og sagnomsust lang som inntil rundt år 1990 var stengt for utenlandsk misjonsvirksomhet. I 1994 var Norsk Luthersk Misjonssamband blant de organisasjonene som startet opp med misjonsarbeid i dette landet der det var ytterst få kristne. Vi ønsker at denne turen skal være med å skape et eierforhold til det mangfoldige og spennende misjonsarbeidet som blir drevet i Mongolia! Turen gir deltakerne et unikt innblikk i misjonærene sin hverdag gjennom at vi får være med å se på prosjektene som blir drevet innen evangelisering og bistand. Vi besøker også våre samarbeidsmenigheter i landet, der vi får gode muligheter til å bli kjent med de lokale kristne. Det meste av tiden oppholder vi oss i Mongolias hovedtad Ulaan Baatar, men reiser også ut til en mindre by langt vest i landet som heter Khovd.

Mongolsk kultur

Oppholdet i Mongolia er også fullt av ulike opplevelser. Vi overnatter i ger (mongolske ulltelt) langt ute på landsbygda, spiser god mongolsk mat og er på rideturer med både hest og kamel. Og kanskje vi får med oss en tur på ulvejakt også hvis vi er heldige? En kveld reiser vi også på mongolsk konsert der du kan få oppleve fascinerende mongolsk strupesang på nært hold! Etter tre uker i Mongolia setter vi oss på den transsibirske jernbanen for å ta toget til Beijing.

 

Beijing

Turen blir avsluttet med en uke i Beijing. Her er det turisme som er i fokus. Vi går på den kinesiske mur, går gjennom den forbudte by og besøker den himmelske freds plass. En av kveldene får vi med oss en kung-fu-forestilling, noe som er eit høydepunkt for mange! Det er også god tid til shopping på noen av de enorme markedene i byen.

 

 

Følg bloggen til elevene her: https://fh2mongoliaogkina.wordpress.com