Sør-Amerika

På Fjellheim kan du i utenlandspraksisperioden velge å reise til Sør-Amerika. Du blir da med på med på en to måneder lang opplevelsesrik og potensielt livsforvandlende tur!

Studietur

Dette er i all hovedsak en studietur med mulighet til å lære masse. Under oppholdet vil du få undervisning både i ulike bibelfag og i spansk. Det siste er svært viktig for å kunne kommunisere med lokalbefolkningen, og dermed øke læringsutbyttet betraktelig.

En viktig del av turen er å få et innblikk i misjonærenes arbeid og hverdag. Du vil derfor få være med på flere utreiser til mindre landsbyer og tettsteder hvor vi besøker menigheter og får et møte med de lokale kristne i landet. Guds Ord blir forkynt i alt fra nye kirkebygg i byene, til trange, mørke jordhytter høyt oppe i fjellene. Du vil se nød, fattigdom og en livssituasjon som er veldig annerledes fra den vi har i Norge.

Med base i Bolivia

En god del av turen vil vi tilbringe i Bolivia. Bolivia er virkelig kontrastenes land hvor du finner alt fra dampende, fuktig jungel til brunsvidde høysletter 4000 meter over havet. Disse kontrastene skal du få være med på å oppleve. Vi skal blant annet bo i en landsby, Acacio, høyt oppe i Andesfjellene, der vi får møte Quechua-folket og deres dagligliv. Vi skal bo i Cochabamba, der du får sett verdens høyeste Kristus-statue på nært hold. Vi er innom La Paz, en by som strekker seg fra 3200 til 4100 moh! Vi besøker også den vakre hovedstaden Sucre en uke, her bor vi på bibelskolen CLET, og får muligheten til å bli kjent med kristne ungdommer  fra byen.

Opplev Sør-Amerika

I løpet av to måneder i Sør-Amerika vil du få opplevelser for livet. I Bolivia får en fly langt inn i den bolivianske jungelen på ekspedisjon og sykle den beryktede dødsveien. Du vil få mulighet til å spille fotballkamp på 3000 høydemeter, du får vandre i verdens største saltørken, besøke de historiske sølvgruvene i Potosí og spise spennende restaurantmat til priser vi ikke en gang kan drømme om i Norge.

I tillegg til Bolivia har vi tidligere vært innom både Argentina, Chile, Brasil og Peru. Hvor vi reiser i tillegg til Bolivia vil variere noe fra år til år.

Her er en video fra en uke for 17/18-kullet: