Mongolia og Kina

De elevene som ønsker det, får muligheten til å være med på en unik og uforglemmelig tur til Det fjerne Østen, nærmere bestemt Mongolia og Kina. Turen varer i om lag en måned, og er spekket med opplevelser som setter spor. Du får uten tvil minner for livet!

 

Møte med misjonsarbeid

Mongolia er et spennende og sagnomsust lang som inntil rundt år 1990 var stengt for utenlandsk misjonsvirksomhet. I 1994 var Norsk Luthersk Misjonssamband blant de organisasjonene som startet opp med misjonsarbeid i dette landet der det var ytterst få kristne. Vi ønsker at denne turen skal være med å skape et eierforhold til det mangfoldige og spennende misjonsarbeidet som blir drevet i Mongolia! Turen gir deltakerne et unikt innblikk i misjonærene sin hverdag gjennom at vi får være med å se på prosjektene som blir drevet innen evangelisering og bistand. I tillegg besøker vi også våre samarbeidsmenigheter i landet, der vi får gode muligheter til å bli kjent med de lokale kristne. Det meste av tiden oppholder vi oss i Mongolias hovedstad, Ulaanbaatar, men vi reiser også ut til en mindre by langt vest i landet som heter Khovd.

Mongolsk kultur

Oppholdet i Mongolia er også fullt av ulike opplevelser. Vi overnatter i ger (mongolske ulltelt) langt ute på landsbygda, spiser god mongolsk mat (mye sauekjøtt og fett!) og er på rideturer med både hest og kamel. Og kanskje vi får med oss en tur på ulvejakt også hvis vi er heldige? En kveld reiser vi også på mongolsk konsert der du kan få oppleve fascinerende mongolsk strupesang på nært hold! Etter tre uker i Mongolia setter vi oss på den transsibirske jernbanen for å ta toget til Beijing.

 

Beijing

Turen blir avsluttet med en spektakulær uke i Beijing. Her er det definitivt turisme som er i fokus i en by som mildt sagt er gigantisk i størrelse. Blant annet går vi på den kinesiske mur og gjennom den forbudte by, og vi besøker den himmelske freds plass. En av kveldene får vi med oss et halsbrekkende akrobatikkshow, noe som er eit høydepunkt for mange! Det er også god tid til shopping på noen av de enorme markedene og kjøpesentrene i en av verdens aller største byer. Glemte vi å nevne alle de ville kineserne som gjerne vil ta bilde med hvite, vestlige mennesker? Uansett, Beijing setter et verdig punktum for en tur av de helt sjeldne!