Hvor mye koster det å gå Bibelskole?

Det koster mellom 66.000,- og 110.000,- avhengig av hvilken utenlandstur/praksis du velger og om du bor på enkeltrom eller dobbeltrom (Les mer). Fullt stipend og lån vil dekke de faktiske utgiftene. De fleste ønsker å ha en del lommepenger i tillegg.

Hva er adressen til Fjellheim?

Mellomvegen 96, 9006 Tromsø

Hvordan finner vi fram dit?

Fly:

Flybussen eller rute 42 fra flyplassen til holdeplassen Polaria. Gå så sørover Storgata, følg videre Bjørnøygata helt til den møter Mellomvegen. Ta ikke av til venstre før du kommer til Fjellheim!

Buss:

Rute 37 fra Fredrik Langes gate sørover til holdeplassen Henrik Wergelands vei

Rute 33 fra Bankgata sørover til holdeplassen Solbakken Gå så opp bakkene forbi «Kysten» til Fjellheim.

Til fots:

Enten Storgata sørover, videre langs Bjørnøygata til den møter Mellomvegen.

eller Mellomvegen sørover til den møter Bjørnøygata.

Kan man begynne midt i skoleåret?

Ja. Hvis det er ledige plasser, tar Fjellheim Bibelskole opp elever som søker midt i skoleåret.

Hvor mange plasser er det?

Vi er godkjent for å ta i mot 70 elever. Men det er plasser på internatet vårt som setter begrensningene. Vi har gode erfaringer med å få plass til alle som ønsker internatplass.

Finnes det reinsdyr, isbjørn og lavvo i Tromsø?

Både ja og nei.

I samisk uke rundt 6. februar arrangeres det verdensmesterskap i reinkappkjøring i Storgata. Da vil du få se rein, lavvoer og oppleve mye annet som tilhører samisk kultur. Du vil kanskje også få muligheten til å delta i lassokastkonkurranse.

I Tromsø sentrum kan du leie lavvo for overnattingstur, og du kan sikkert besøke reindriftsamiske sommerboplasser i sommerhalvåret dersom du drar et stykke ut fra byen.

Isbjørner møter du nok bare som skulpturer eller på bilder.

Må man være kristen for å gå Bibelskole?

De fleste som begynner på Fjellheim vil nok bekjenne seg som kristne, men dette er absolutt ikke noe krav. Om du ønsker å finne ut av hvem Gud er og hva han vil med livet ditt, er bibelskole rette plassen å gjøre det på.

Skal vi ha med oss dyne?

Nei, det får dere når dere kommer til skolen.

Har dere rom til leie?

Nei, det er ikke vandrerhjem eller sommerhotell her lenger.

Hvor gammel må jeg være for å gå på Fjellheim?

Du må være minst 18 år.

Hvem tar dere opp først?

Inntaksreglementet vårt sier at søkere fra Nord-Norge prioriteres først. Videre prioriterer vi søkere over 21 år og søkere som dokumenterer stor interesse for å gå på Fjellheim.

Går det an å bare være med på utenlandsturene?

Nei! Utenlandsturene er en del av en helhet i bibelskoleåret.

Får jeg studiepoeng av å gå på Fjellheim?

Nei! Bibelskole gir ikke ekstra studiepoeng tilsvarende en folkehøyskole. Men du får naturligvis alderspoeng. Går du Bibel og formidling kan du ta opp til 30 studiepoeng. Noen av disse studiepoengene gis også mulighet for bibelskoleelever å ta.

Har dere linjer på Fjellheim?

Vi har to studietilbud på Fjellheim nå. Det ene er Ettåring Bibelskole og det andre er Bibel og formidling. På Bibelskolen har vi bare ei linje med mye bibelundervisning, praksis og misjon. Selv om vi ikke har noen linjer på Fjellheim, legger vi til rette for idrett, fjellturer, jakt, kor, trening og andre fritidsaktiviteter