Vi vil i de neste to sakene presentere litt fra hver turnégruppe som var på tur før høstferien. Denne gangen skal vi ta for oss de gruppene som dro til Finnmark og Bodø.

Indre Finnmark:

Vi hadde en fantastisk fin turne i Finnmark.

Første helgen var vi på en konfirmantleir i Maze. Der var vi med å holde en liten andakt hver kveld, vi arrangerte leker blant annet sporlek og vi lærte også å synge på samisk og snakke litt samisk. Flere av konfirmantene kom fra reindriftsfamilier. Deretter reiste vi videre på turen vår som gikk til kirken i Kautokeino, der sang vi en av sangene vi lærte på leiren på samisk. Vi reiste så videre til Karasjok, der var vi innom sametinget og et museum. Fra tirsdag til fredag var vi i Lebesby, der var vi delt på tre familier som vi bodde hos disse dagene. Her fikk vi være med på to husmøter, seljakt, ta opp kongekrabbe og fiske kveite, dette var veldig lærerikt og spennende. Hilsen Ingrid

 

Øst-Finnmark

Å få reise rundt i Finnmark er noe vi alle kan konkludere med, har vært en rik opplevelse! Vi fikk se en landsdel som var en ny opplevelse, for de fleste av oss. Å se det kristne arbeidet mellom alle timene med vei og vidder, var også utrolig givende! Å se hvor viktig arbeid som drives i Lakselv, Vestre-Jakobselv, rundt Varangerfjorden og i Kirkenes, har vært en god erfaring. Vi kan også si at det var kult å oppleve nordkapp og Norges grense til Russland Med opptil flere titalls timer i bil og ellers mye tid rundt hverandre som gruppe, har vi på en ny måte blitt MYE bedre kjent. Sander

 

Bodø

I strålende solskinn ankom vi Bodø, hvor vi skulle tilbringe den første delen av turnéen. Her deltok vi på ungdomshelg i Betania sammen med Nord-Norgeteamet. Elevene bidro med mange ulike oppgaver knyttet til møtene.

Mandag kveld dro vi videre til Skjerstad, hvor vi ble innlosjert på gården til Magne Sivertsen. Der fikk vi godt stell, og kjente oss virkelig velkommen. Tirsdag- torsdag hadde vi møter på Skjerstad bedehus og Kvikstad grendehus. Onsdag formiddag deltok halvparten av gjengen på sang-andakt på sykehjemmet i Misvær. Resten av oss dro på barnelagsbesøk hjemme hos Gerd Pettersen om ettermiddagen.

Av fritidsaktiviteter vi fikk med oss denne uka kan nevnes bilrebusløp (uten biler), fjelltur, kafébesøk/shopping i Bodø, Q-quiz, tur til Saltstraumen og Escaperoom i Bodø ActionHall.

Det var utrolig kjekt å få reise sammen på turné, bli kjent med nye mennesker og få dele fra Guds Ord med de vi møtte. Flere steder fikk vi tilbakemelding på hvor oppmuntrende det var å få besøk av kristne ungdommer, og ønske om at vi måtte komme tilbake igjen en annen gang. Vi reiste tilbake til Tromsø med takknemlige hjerter over det vi hadde fått oppleve denne uka på turné, og med nye navn på bønnelista.

 

 

  • oktober 24, 2017