Da har vi kommet til de to siste gruppene, nemlig Senja og Val! Med det er denne lille artikkelserien over, og vi håper at det har vært spennende å få et lite innblikk i hva vi har opplevd.

Senja

Vi var en gjeng på 8 stk som fikk æren av å få reise rundt i Midt-Troms, hvor vi sov på Skoghus, Senja. Reisen startet fredagen og det var ikke lange kjøreturen før vi kom oss til Senja og første gjeng skulle ut på oppdrag. Vi skulle nemlig ha aktiviteter i gymsalen på Nordborg for en god gjeng. Ungene var helt fantastiske og satt et godt førsteinntrykk på det som kom oss i vente den kommende uken.

På kveldene var vi som regel på møter og fikk bli utfordret på å ha vitnesbyrd, åpninger, bønn, sang osv. Lørdag dro vi til Setermoen og hadde møte på Soltun, hvor Lars Martin Vik hadde andakt.

De kommende dagene var vi i ulike kirker hvor vi fikk se konfirmasjonsarbeid, men også kirkekaffe for eldre. På onsdagen reiste vi til Salangen hvor første stopp var på et eldresenter. Her fikk vi sunget sammen med de gamle, Lars Martin holdt andakt og vi fikk også slått av en kort prat med noen av de eldre. På kvelden dro vi til Salangen kirke for å være med på korøvelsen til Tensing. Det var utrolig kjekt å se ungdommen synge sammen for å så avslutte kvelden med Guds ord og mat! Meg, Johannes, Annika og Thale var så heldige å få tilbringe natten i Salangen. Gjestfriheten til de vi bodde hos var utmerket, og neste morgen dro vi tilbake til kirken for å holde andakt og synge på torsdagskaffen. Vi var tilbake på Finnsnes på ettermiddagen, hvor en ungdomsklubb var neste stopp på programmet. Før vi reiste hjem på fredagen, fikk vi også sett i gjenbruksbutikken som ligger på Finnsnes.

Alt i alt har dette vært en uke fylt med mye godt vi alle kommer til å ta med oss videre. Vi har fått opplevd en ny side av Troms, møtt nye mennesker og blitt bedre kjent med hverandre innad i gruppa. Strikking, matlaging, spill og latter har bidratt til at denne uken setter seg godt i minnet.

Takk for turen!

-Amalie R

Val

Vi hadde reist med både fly, tog, buss, båt og minibuss, før vi kom frem til Val sent fredags kveld.

Vi var en gjeng på 9 stykker som på forhånd hadde fordelt ansvar til en møteuke vi skulle ha på Val videregående skole. Vi visste på forhånd at vi hadde muligheten til å utfordre oss selv på å holde andakt, lede møter og være sosiale sammen med elevene på Val.

På lørdagen tok vi minibuss inn til Norges minste by; Kolvereid. Der kjøpte vi inn premier til bingo og andre leker/aktiviteter som vi skulle ha med elevene. På søndagen var vi i barnedåp, og fremførte «Hyll deg, frelser og forsoner» i dåpen.

Da uken kom hadde vi morgenandakter, og ble fordelt på ulike klasserom. På kveldsmøtene ble vi utfordret til å lede møter, og å holde vitnesbyrd. På kveldsmøtet første dagen fremførte vi sangen «Hos deg» for elevene på Val. Møtene gikk bra, og det kom noen elever, og ikke minst mange ansatte. Etter møtene arrangerte vi noe sosialt, med noe å spise og ulike aktiviteter -og underholdning. Da møtte det veldig mange elever opp, noe som var veldig gøy for oss som arrangerte dette. Endre Stene var med oss for å tale.

De siste dagene lærte vi mer om Val, og hvordan skolen blir drevet. Det var veldig interessant å få lære mer om Val og hvor viktig den skolen er for å spre Guds ord, og hvor viktig den er for samfunnet på grunn av Akva-linjen og annet.

-Simon S

 

  • november 1, 2018