Vi vil de neste ukene presentere en kort rapport og bilder fra hver av gruppene som var på turné uka før høstferien. Først ut er Finnmark og Nord-Sverige!

Finnmark

Denne turen har gitt oss mye. Vi har hatt flotte opplevelser, fått med oss gode erfaringer og hatt et fint samhold.

Reisen startet med leir på Karalaks. Vi visste lite om hva vi gikk til, og når vi kom bort fikk vi ansvaret for alt. Vi skulle bidra på alle måltid, synge på møter og ha vitnesbyrd. Dette ser vi også på som en opplevelse. Litt travelt, men gøy. På fredagen var noen av oss med på et ungdomslag i Lakselv. Fire av oss reiste ned, mens tre lokale ungdommer møtte opp på møtet.

På søndag reiste vi videre til Kautokeino hvor vi sov to netter. På vei til Kautokeino stoppet vi innom Karasjok, hvor var med på å arrangere et radio-møte. Dette var egentlig ikke planlagt, men vi gjorde dette istedenfor et husmøte i Maze, som ble avlyst. I Kautokeino fikk vi være med på et husmøte. Dette var en opplevelse. Sondre Bø talte med samisk tolk. I tillegg sang vi samiske salmer, hvor vi ikke forsto et eneste ord, og sangene kunne ha opptil 12 vers. I tillegg var vi med på et eldresenter, hvor vi hadde andakt og sang.

På tirsdagen var vi først på husmøte i Lappoluobbal, før vi dro videre til Bekkarfjord. Vi overnattet hos familien Jensen, hvor vi ble godt vartet opp. I Bekkarfjord fikk vi være med båttur, hvor vi var på seljakt og hentet opp kongekrabber fra tegna. Deretter fikk vi spise middag hos familien Teigen, og fikk deretter være med på barne- og ungdomslag i Lebesby. Vi måtte reise hjem en dag før tiden på grunn av kjøreforholdene. Vi kom tilbake til Fjellheim natt til fredag.

Vi kan konkludere med at vi har hatt en fin tur, tatt med oss gode erfaringer, blitt utfordret til å holde andakter osv. Vi tror at det er viktig med slike turer. Vi tror at disse erfaringene og inntrykkene vil være med på å få oss til å vokse som personer.

– Joakim H og Margunn V

Nord-Sverige

Sverige-turneen startet på torsdag ettermiddag da vi kjørte igjennom Finland og inn i Sverige. Vi overnattet i Gällivarre, og kjørte videre morgenen etterpå. Vår første «ordentlige stopp» var på Fridhäm som ligger litt utenfor Umeå. Der hadde vi en ungdomssamling på fredagskvelden. På lørdagen kjørte vi inn til Umeå og var med på ett møte i Mariehämskyrkan.

Før vi kjørte videre på søndagen, var vi med på ett søndagsmøte på Fridhäm. Videre gikk turen til Luleå. Vi reiste rett til ett møte hos Luleå Fridsforbund. Etter møtet ble elevene invitert med hjem hos noen av ungdommene. På mandagen arrangerte vi ungdomssamling på samme plass med flere av de samme ungdommene.

Tirsdagen kjørte vi videre, og ble med på to klassetimer på en videregående skole i Pajala. Elevene stilte spørsmål om vår tro og vi svarte. Etter skolebesøket fikk vi besøke Keros fabrik der vi fikk se og lære om biprodukter av særlig reinsdyrskinn. På kvelden var vi med på en bibelgruppe i Pajala. På onsdagen hadde vi en ungdomskveld på Keros fabrik.

Dagen etter (torsdag) kjørte vi videre til Kiruna. Vi arrangerte en bibelkveld i Kiruna kirke. Her traff vi igjen flere ungdommer vi hadde truffet på tidligere steder under turneen. På fredag avsluttet vi turneen med besøk til en videregående klasse i Kiruna. Her fikk vi spørsmål om det å tilhøre en gruppe, med fokus på bibelskolen og vår kristne tro.

– Trygve R

 

  • oktober 12, 2018