Blant årets 50 elever finner vi to svensker og en islending. Vi har tatt en prat med to av disse –  Ester Erikson fra Korpilombolo i Nord-Sverige og Hilmar Einarsson fra Reykjavik på Island.

 

Fra ventre: Julianne Jenssen, Hilmar Einarsson, Torgeir Hugdal

Fra ventre: Julianne Jenssen, Hilmar Einarsson, Torgeir Hugdal

 

 

Ester Eriksson

Ester Eriksson

Ester, hvorfor valgte du Fjellheim?

«Jeg har flere slektinger og venner i Sverige som har gått her, og hørte første gangen om bibelskolen av dem. De sa veldig mye bra om skolen og miljøet!  I tillegg har bibelskolen vært på turné i området jeg kommer fra, noe som forsterket det positive inntrykket av skolen.»

 

Hva ser du spesielt fram imot?


«Lære meg mer!» sier hun fast og bestemt, «I tillegg blir det spennende å reise en del med skolen – både rundt i Nord-Norge og til utlandet.».

 

Hva er ditt inntrykk av Fjellheim så langt?

«Jätte kul, intressant og väldigt lärorikt»

 

«Fun fact» om deg selv?

«Jeg liker veldig godt å reise i bil, IKKE kjøre, men sitte på!»

 

 

 

Hilmar Einarsson

Hilmar Einarsson

Hilmar, hvorfor valgte du Fjellheim?

«Jeg hadde lyst å gå på bibelskole i Norge. Fra Island kjenner jeg til NLM, og vet om flere islendinger som har gått på noen av NLM sine bibelskoler, for eksempel Bibelskolen Fjellhaug i Oslo. I tillegg brukte jeg mye tid på å kikke på internett etter skoler, og for meg fremstod Fjellheim som det mest interessante alternativet. Det virket også spennende å komme til Tromsø – til en by med fantastisk natur som faktisk ligger lengre nord enn Island.» svarer han med et smil om munnen.

 

Kunne du norsk før du begynte her?

«Nei, men nå kan jeg norsk!» formulerer han setningen til. «Jeg lærte dansk på skolen på Island, men mesteparten av norsken har jeg lært ved å prate med elevene.»

 

«Fun fact» om deg selv?

«Jeg har bare svarte sokker!»