Elevintervju om neste skoleår

 

Aasmund Fagerli Melhus, Sør-Trøndelag

Aasmund Fagerli

Nå er søknadfristen for høyere utdanning i Norge og mange ettåring stillinger over. Det vil si at elevene som har lyst til å ta høyere utdanning eller være ettåring skal ha søkt på dette nå. Derfor har jeg spurt Aasmund Fagerli, Camilla Vallgren og Beate Haus som er elever på Fjellheim Bibelskole, for å finne litt ut av hva de skal gjøre til høsten?

Det første man kanskje skal spør seg er jo hva elevene skal,

og det gjorde jeg…

  • Aasmund har skal være voluntør i Tanzania for NLM. på et prosjekt som heter Scripture Mission. Der skal han selge bibler og kristen litteratur på markeder i Tanzania.
  • Beate flytter til Trondheim for å studere sammen med venner.
  • Camilla blir ett år igjen på Fjellheim for å være ettåring her. Hun skal da jobbe på kontoret og overta etter meg, Benjamin.

 

 

Beate Haus Bryne, Rogaland

Beate Haus

Har året på Fjellheim forandret eventuelle planer som dere hadde før dere begynte her?

  • Aasmund:  Jeg har alltid hatt lyst til å være ettåring, men året på Fjellheim har gjort meg mer bevisst på hvor viktig det er med misjonsarbeid. Dette er en veldig fin mulighet for å være med  på misjonsarbeidet.
  • Beate – Egentlig ikke, merkelig nok. Jeg visste at jeg skulle på Fjellheim og har derfor utsatt det vanskelige valget og hadde derfor ikke gjort meg opp noen tanker om hva jeg ville.

 

Hvorfor har du valgt å være voluntør i Tanzania, Aasmund?

  • Det virket veldig spennende og gøy, et viktig arbeid. Det viktigste er at jeg får lov til å være med å spre evangeliet!

 

Hvordan tror du det blir å begynne på høyere utdanning etter Fjellheim, Beate?

  • Spennende og utfordrende, jeg skal bo sammen med kristne venner og har på en måte en trygg base der. Universitet ser jeg på  som en utfordring. Hun lurer også veldig på om det er noen som har en leilighet i Trondheim som har lyst til å leie ut til to snille kristne jenter.

 

Camilla Vallgren, Luleå Sverige

Camilla Vallgren

Hvordan ser du på å være kristen student i Norge?

  • Vanskelig og utfordrende tror jeg.  Å være kristen blir sett på som litt dumt og «tilbakestående», mange realfagsstudenter som tror de er smartere enn oss kristne som tror at Gud har skapt verden og det ikke står noe «vanskeligere» bak.

 

Hvordan ser du Camilla på å bli igjen på Fjellheim ett år til?

  • Jag tror att det kommer att bli bra! Kul att jobba på kontoret och mycket givande att lära känna många nya studenter och människor. Jag gillar också miljön här på Fjellheim, og tror jag också kommer att trivas under nästa år.